Pages Menu
Categories Menu

Gdzie szukac mebli

Od 17 wieku, kawa została podniesiona na Sumatrze, jednego z tysięcy maleńkich wysp tworzących Indonezję. W pierwszych dniach produkcji kawy, holenderscy kupcy łatwo zidentyfikować sumatrzański fasolę przez ich charakterystyczne ciemnozielone lub seledynowym kolorze i nieregularnych kształtach. Obecnie większość kawa jest uprawiana przez rolników na malutkich działek gliniastej glebie, przy użyciu żadnych środków chemicznych. Znaczna część produkcji jest obecnie 19-organiczne i spółdzielnie rolników spełniło standardów międzynarodowych sprzedawać ją jako kawę z certyfikatem Sprawiedliwego Handlu.

Sumatra kawa jest znany ze swojego niepowtarzalnego smaku i subtelnych różnic smakowych. Niektóre ziarna są mocne i wytrzymałe, szczególnie ciemniejsze pieczenie; podczas gdy inni są nieco bardziej delikatne z podtekstem czekoladowych. Część różnic w smaku kawy Sumatra są ze względu na wyjątkowy sposób ziarna kawy są suszone i przetworzone. W większości obszarów Sumatry, rolnicy usunięcia ziaren kawy z wiśni w etapach. Ich czasem niekonwencjonalne metody usuwania owoców i etapy suszenia spadek kwasowości, rozwijać ciało, a także złożoność smaków, które odróżniają sumatrzański kawę.

Odmian kawy Sumatra

Istnieje kilka różnych odmian kawy, a niektóre noszą nazwę swojego regionu pochodzenia. Jest Sumatra Mandheling, z północnej części Sumatry, która jest jedną z najlepszych kaw. Ziarna te, jak również te z regionu Lintong, są myte przez rolników wykorzystujących chwiejne, ale malownicze maszyn wykonanych z metalu, drewna, złomu i części rowerowych. Ziarna są często suszy się w podwórku rolnika przed pójściem do magazynu pośrednika za. Tutaj są one poddawane więcej suszenie przed załadowaniem na samochody i przewieziony do eksportera kawy w porcie w Medan, gdzie znajduje się dodatkowy czas suszenia. Przedłużony okres czasu, że ziarna są narażone na miazdze zebranych owoców wytwarza głębokie odcienie w filiżance kawy.

Większość kawy Gayo Mountain cieniu uprawiane na wzgórzach w pobliżu jeziora Tawar na północnym krańcu Sumatry. Znaczna część Sumatry zostały wykarczowane Sun uprawianych na plantacjach kawy i badania bioróżnorodności jest w toku porównywania tych gospodarstw do tych w Meksyku. Wykazano, że cień uprawianych gospodarstwa kawy są ostoje ptaków i dzikich zwierząt i rolnicy uczą korzyści z różnorodności biologicznej.

Wyspy Indonezji z Sumatry do Jawy i Bali produkują kawy, która jest pełne, ze słodkimi akcentami i wspaniały aromat. Wypróbuj różne odmiany – jesteś pewien, aby odkryć nowe miłe faworytów.

Artykuł napisany przez: