Pages Menu
Categories Menu

Kupno lozeczka dla dziecka

Kawa Cherry zbioru

Co mamy na myśli, jak ziarna kawy są w nasionach faktów od wiśniowego jak owoce. drzewa kawowe produkuje wiśnie, które zaczynają się w kolorze żółtym są następnie skręcić pomarańczowy i wreszcie jasnoczerwony, gdy są dojrzałe i gotowe do zbiorów .

wiśnie kawowe rosną wzdłuż gałęzi drzew w klastrach. Exocarp jest skóra z wiśni i jest gorzki i grube. Mezokarp jest owocem poniżej i jest intensywnie słodki z teksturą podobna do tej z winogron. Wtedy nie ma miąższu, jest to lepka warstwa prawie miodowo-podobnych, które chroni ziarna wewnątrz wiśni kawy. Ziarna są ujęte w owocni, ochronną pergamin jak koperta dla zielonych ziaren kawy, które mają również ostatnią membranę o nazwie spermoderm lub srebrny skóry.

Średnio jest jedna kawa zbiorów rocznie, których czas zależy od strefy geograficznej uprawy. Kraje na południe od równika mają tendencję do zbioru kawę w kwietniu i maju, podczas gdy w krajach na północ od równika mają tendencję do żniwa w tym roku od września.

Kawa jest zazwyczaj zbierane ręcznie, który jest wykonany w jednym z dwóch sposobów. Wiśnie mogą być wycięte gałąź jednocześnie lub jeden po drugim za pomocą metody selektywnego komisjonowania, który zapewnia jedynie ripest wiśnie są zrywane.

Kawa Cherry tworzenie

Gdy zostały one pobrane muszą być przetwarzane natychmiast. zbieraczy kawy mogą wybrać między 45 a 90 kg wiśni dziennie jednak zaledwie 20% tej wagi jest rzeczywista ziarna kawy. Wiśnie, mogą być przetwarzane przez jeden z dwóch sposobów.

procesie suchym

Jest to najprostszy i najtańszym rozwiązaniem, jeżeli zebrane wiśnie kawowe są określone do wyschnięcia na słońcu. Są one pozostawione w słońcu w dowolnym miejscu między 7-10 dni i są okresowo odwrócił się i przeczesał. Celem jest zmniejszenie zawartości wilgoci w wiśnie kawy do 11%, skorupy zmieni brązowy i fasola będzie grzechotka wokół wewnątrz wiśni.

Artykuł napisany przez: http://www.safetech.net.pl/produkty-kategoria/aparaty-ucieczkowe/