Pages Menu
Categories Menu

Wplyw czasu na meble

Wplyw czasu na meble

Mokry proces różni się do suchej metody w sposób miazga z wiśni kawy jest usuwany z ziaren w ciągu 24 godzin od zbioru kawy. Maszyna służy do rozcierania zmyć zewnętrzną skórę i miąższ; Ziarna są następnie przenoszone do zbiorników fermentacyjnych, w których mogą pozostać w dowolnym miejscu do dwóch dni. Naturalnie występujące enzymy poluzować lepki miąższ z ziarna, które są następnie suszony przez światło słoneczne, albo suszarek mechanicznych.

Wysuszone ziarna kawy następnie przejść przez inny proces o nazwie łuszczenia, który usuwa wszystkie warstwy. Ziarna kawy są następnie przekazywane do przenośnika taśmowego i oceniany pod względem wielkości i gęstości. Może to być albo wykonane ręcznie lub mechanicznie przy użyciu strumienia powietrza w celu oddzielenia ziaren lżejsze wadze, które są uznawane za gorsze. Kawa kraje zbierania statek kawa palona ONZ; określa się to jako zieloną kawę. Około 7 milionów ton zielonej kawy jest dostarczany na całym świecie rocznie.

Palarnia kawy

Proces prażenia kawy transformuje właściwości chemiczne i fizyczne zielonych ziaren kawy i gdzie smak kawy jest spełniony.

Zielone ziarna kawy są ogrzewane za pomocą dużych bębnów obracających się w temperaturze około 288A ° C. Ruch obrotowy bębnów zapobiega ziaren w procesie spalania. Zielone ziarna kawy żółkną na początku i są opisane jako posiadające zapach podobny do zapachu popcornu.

Ziarna ‚pop’ i dwukrotnie w rozmiarze po około 8 minutach, która wskazuje, że osiągnęły temperaturę 204a ° C, po czym zaczynają one zbrązowieje powodu koszulki z nadrukiem kawy esencji eterycznych (wewnętrzne) wschodzących. Piroliza jest nazwą dla reakcji chemicznych, który wytwarza smaku i aromatu kawy jak w wyniku zasadniczo ciepła kawy i zmieszania. Gdziekolwiek między 3 a 5 minut później drugi ‚pop’ występuje wskazuje kawa palona jest w pełni.

Palenie kawy i kakao jest formą sztuki w sobie, palarnie kawy wykorzystywać swoje zmysły węchu, wzroku i dźwięku, aby ustalić, kiedy ziarna kawy są doskonale palone. Timing jest fundamentalna w procesie prażenia kawy, jak to wpływa na smak i kolor otrzymanego pieczeni. Ciemniejsze palonych ziaren kawy palonej zostaną na dłużej niż lżejszych pieczeni kawy.

Kiedy palona, ??kawa jest pakowana w atmosferze ochronnej i wywożone na całym świecie.

Artykuł napisany przez: