Pages Menu
Categories Menu

Meble do salonu

Meble do salonu

Czasem kawa zostanie poddany dodatkowemu procesowi starzenia się. Powodem tego jest fakt, gdy napój został wprowadzony w Europie, przeszedł drogę około sześciu miesięcy. Europejczycy mają już opracowane preferencję dla tego smaku, a zatem do symulacji smak, są dalej wieku.

Proces prażenia

Pieczenie jest ostateczny proces ziarna kawy muszą przejść, zanim zostaną one wprowadzone do obrotu na rynku. Jest również możliwość zakupu un-palonych ziaren kawy, które można osobiście pieczona je samodzielnie.

Gdy ziarna kawy poddaje się działaniu ciepła, jest to dzieje się w reakcji chemicznej, przy czym cukier i kwas zacznie reagować uwalniania aromatu. Okaże ciemniejszy ze względu na karmelizowanymi sacharozy. Gdy to się stanie, kawa szybko schładzana w celu zapobiegania uszkodzeniom.

Podczas pieczenia, dużo dwutlenku węgla jest uwalniany jako produkt uboczny. Dwutlenek węgla przyczynia się do „uszczelnienia” ziarna kawy z utraty smaku i aromatu. W zależności od tego, jak są one przechowywane, może upłynąć trochę czasu, zanim zostanie osiągnięta optymalna szczytem smaku. Po osiągnięciu apogeum, zacznie tracić swój smak ponownie.

Jeśli próbujesz upiec własną ziarna kawy w domu, należy pamiętać, że może się nie udać w ciągu pierwszych kilka razy. Być może zbyt nagrać ziaren kawy w ciągu kilku pierwszych próbach. Nie zniechęcaj się, ale spróbuj aż dojdziesz smak i aromat, który przemawia do Ciebie. Pamiętać, aby przetwarzać w małych ilościach w celu utrzymania świeżości kawę.

Mieleniu ziaren kawy

Trzeba do mielenia ziaren kawy przed użyciem go. Chropowatość swojej proszku zależy od preferencji i rodzaju metody parzenia kawy. Może on wynosić od gruboziarnistych do bardzo drobnego jak w tureckiej harówki. Na przykład, jeśli używasz ekspresu, gruba proszku jest odpowiednia, ale jeśli używasz ekspresach, wymagany jest dodatkowy drobny proszek.

Wniosek

Ziarna kawy poddać ciąg procesu zanim zostanie zużyty. Końcowy smak kawy jest uzależniona od drogi przez siebie w celu osiągnięcia jej ostatecznej postaci. Różne metody i różne techniki spowodują zróżnicowanym smaku. To jest powód, dlaczego istnieje tak wiele smaków do prostego ziarna kawy.

Artykuł napisany przez: